Categories
! Geen categorie

Hoe anticonceptie verscheen

«Waarom zo leuk om te neuken zonder kauwgom? Omdat je twee keer en in het volledige programma riskeert: geef het leven en krijg de dood» – Dit zijn rijen van de roman «Romantische egoïst» Frederick Bettera.

Ondanks het feit dat mannen onwaarschijnlijk zijn om te dromen om een ​​geslachtsziekte of een ongeplande kind te krijgen, dromen de meeste jongens nog steeds van seks zonder condoom.

Ze zeggen tenslotte dat het gevoel van een dergelijke sekswet veel helderder is. Ja, en zo leuk om de regels en het risico te verbreken. Hoewel het een gevoel maakt dat moderne mannen bewust seks begonnen te cialis 20 mg prijs behandelen.

Bijvoorbeeld, zodra strikte quarantaine in China werd aangekondigd, nam de verkoop van condooms voor dertig procent toe. We hopen dat je het weet dat de coronavirus niet alleen tijdens seks wordt overgedragen. En weet dat het condoom niet het enige anticonceptief beschikbaar is in de wereld.

Woord «anticonceptie» Komt van Novolatin Term Contraceptio. Het woord wordt als uitzondering vertaald.

Immers, de belangrijkste taak van anticonceptie – Elimineer ongewenste zwangerschap en risico om Venerale ziekten te infecteren. Er wordt aangenomen dat de eerste om anticonceptiva de Britten in de XVII eeuw begon. Op de plaats van het kasteel van het kasteel werden Dudley in Engeland ontdekte condooms van de darm van dieren van 1640s.

Het lijkt erop dat het eerste condoom werd uitgevonden door Dr. Charles Condoom voor Heinrich Aighth en is gemaakt van schapendarmslijm.

Hoewel de oude Egyptenaren in feite probeerden een ongewenste zwangerschap voor nog 1500 jaar voor onze tijd te voorkomen. Vóór seks werden vrouwen in de vagina-acacia geplaatst of gesmeerd de vagina met honing om sperma te voorkomen. Zoals je kunt raden, werkten dergelijke beschermingsmethoden om ongeveer.

Oude Grieken probeerden zwangerschap met cederolie te voorkomen, die ook in een vagina had moeten worden gegoten. En hoewel er bewijs zijn dat deze methode soms werkte, geloven we dat het nog steeds geluk is.

We denken dat het liever het meisje zou doden dan de kans zal ontnemen om een ​​heel jaar zwanger te worden.

In de Middeleeuwen, de katholieke kerk van strikte-vakken verboden voorkomen van zwangerschap. In principe beschouwt elke religie tot op de dag van vandaag uitsluitend seks als een manier om het soort voort te zetten, en geen plezier. Dus als je de liefde bedrijven, maak je dan voor op consequenties.

Maar we herinneren ons ook dat de Middeleeuwen – Dit is een uitsplitsing van de prostitutie en in principe kamagra oral jelly de Citadel-verdorvenheid. Dus probeerden meisjes natuurlijk op alle manieren zwangerschap te voorkomen. Meestal vroegen ze jongens om niet binnen te eindigen.

Maar elke man weet dat dit een zeer risicovolle methode is die niet altijd werkt. Immers, het is erg moeilijk om op tijd te stoppen. Daarom probeerden vrouwen ook de root van lelie in de vagina of de bladeren van de geurende wortel te plaatsen, zodat het sperma niet op de bestemming werd geraakt.

Zelfs Kazanova, die in Italië in de XVII eeuw woonde, vertelde dat ze condooms van schapenvacht gebruikte om zwangerschap te voorkomen. We begrijpen hem, hij zou te veel erfgenamen hebben. Maar niettemin verschenen echt hoogwaardige en werkontraceptiva aan het begin van de twintigste eeuw.

In 1877 werd Malthusian League in Engeland opgericht. Deze organisatie is speciaal gemaakt om de bevolking van het belang van gezinsplanning en anticonceptieve manieren te verlichten. Het idee van Thomas Malthus was gebaseerd op de competitie. Hij was een priester, demograaf en econoom die actief sprak dat de ongecontroleerde groei van de bevolking van de aarde zou leiden tot mondiale honger. Malthus was een yarym-christen, maar eer je tegelijkertijd de principes van verlichting en geloofde dat geloof in de geest heel organisch kan worden gecombineerd met geloof in God.

Thomas kwam met de theorie genaamd Malthusianisme. Het basisidee was als volgt: de groei van de bevolking neemt toe in geometrische progressie, terwijl de voedselproductie toeneemt in de rekenkundige progressie. Als gevolg hiervan kan elk land in een Malthusische val zijn.

Malthus werd vergist in veel van zijn berekeningen en gebruikte onjuiste statistieken, maar toch zijn zijn ideeën over de behoefte aan anticonceptie en doordachte gezinsplanning absoluut noodzakelijk.

Aan het einde van de XIX-eeuw was de wereld niet klaar voor anticonceptie. Daarom, feminist en metselaar Anni Bezig en Politicus Charles Bradlow, die Malthusian Leagues heeft opgericht, werden gearresteerd en veroordeeld voor de verspreiding van het boek Charles Noulton over allerlei soorten anticonceptie. En hoewel de staat veroordeelt activisten, toonde het proces dat gewone mensen buitengewoon geïnteresseerd zijn om te leren zwangerschap te voorkomen. Nou, natuurlijk wil seks, en geld om de kinderen te voeden, nee. Vooral sinds de revolutie, de wereldoorlog, grote depressie en andere eindeloze conflicten van de eerste helft van de twintigste eeuw.

In 1914, de term «Anticonceptie» begon populariteit in de VS te winnen. Het gebeurde dankzij de Activist Margaret Zanger. Ze stond erop dat vrouwen in staat zouden zijn om veel problemen met lichamelijke en geestelijke gezondheid te vermijden, bij het populariseren van anticonceptie.

Hoewel het eigenlijk het grootste deel ervan bezorgde dat veel meisjes illegaal een abortus maken in onveilige omstandigheden. Zanger opgericht «Amerikaanse anticonceptie» en opende de eerste kliniek, die geboortecontrole bezette. Voor deze Margaret gearresteerd, omdat anticonceptie en abortussen in de staten nog steeds buiten de wet waren.

Ziger drong erop aan dat de positie van vrouwen en mannen in het land gelijk wordt, en daarom kunnen meisjes zelf beslissen of ze kinderen willen hebben. Het publieke ondersteunde Margaret, dat haar vervolgens stelde om het nationale comité van federale bordregelige wetgeving vast te stellen. Alleen in het midden van de 20e eeuw heeft Sanger bereikt dat anticonceptie en bewuste gezinsplanning in Amerika legaal is geworden.

Het is opmerkelijk dat in de klinieken Margaret op de vruchtbaarheid controle werkten vooral vrouwen en Afro-Amerikanen. Zanger wereldwijd wordt beschouwd als de belangrijkste activist op het gebied van gezinsplanning. Het meest waarschijnlijk, als het niet, anticonceptie en abortus over de hele wereld zou worden aanzienlijk later gelegaliseerd.

Koning Alexey Mikhailovich terug in de zeventiende eeuw een decreet getekend dat abortus – Dit is een kinderbad. Hiervoor werd een vrouw naar de doodstraf. Peter eerst overwogen dat een dergelijke straf – dat is te veel. Daarom is in de toekomst en het meisje dat de zwangerschap onderbroken, en de persoon die het een abortus gemaakt, verzonden naar de voorzichtige. Aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw, de staat begon te praten over wat te mogen interrupt zwangerschap.

De autoriteiten begrepen dat de vrouwen waren zeer zelden veroordeeld voor abortussen, omdat de meeste van de zwangerschap in de dorpen van de grootmoeder van obstakels werden onderbroken. En niemand wist ervan. En veel meisjes stierven na dergelijke operaties. We werden het eerste land waar abortussen worden gelegaliseerd. In het negenhonderd twintigste jaar liet het commissariaat van de mensen van gezondheid en justitie meisjes toe om de zwangerschap te onderbreken. Dit besluit is gemaakt om de rechten van vrouwen en mannen gelijk te maken.

In de toekomst, in de geschiedenis van de USSR, is de houding ten opzichte van abortussen vaak veranderd. Soms beperkte de staat het vermogen om de zwangerschap zo te onderbreken, zonder reden. Soms probeerden de autoriteiten jonge gezinnen aan te moedigen voor mensen die vaker kinderen wilden beginnen. Soms was het ten strengste verboden om een ​​abortus te doen en ervoor te straffen.

Vandaag is een abortus opgenomen in de lijst met soorten medische zorg. Onderbroken zwangerschap, zelfs ten koste van de staatsbegroting. Desalniettemin veroordelen velen nog steeds abortussen en de orthodoxe kerk dringt er regelmatig op dat ze verboden moeten zijn.

We houden het verbod op abortussen niet bij, maar herinneren er nog steeds aan dat er vandaag veel soorten anticonceptie zijn. Sommigen van hen zijn beter omgaan met seksueel overdraagbare aandoeningen en sommige – Met risico voor zwanger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *